Hallgassa élőben!

Jogerősen is meghosszabbították Geréb Ágnes előzetes letartóztatását

Jogerősen meghosszabbította a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel és más bűncselekménnyel gyanúsított Geréb Ágnes előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság november 18-ai végzésében.

A Fővárosi Bíróság Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának közleménye szerint a bíróság helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság november 5-i, dr. G. Ágnes gyanúsított előzetes letartóztatást meghosszabbító végzését. A Fővárosi Bíróság végzése jogerős.

A közlemény emlékeztetett: a bíróság G. Ágnes előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2011. január 8-áig hosszabbította meg.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. Elsődlegesen az előzetes letartóztatás megszüntetését, másodlagosan lakhelyelhagyási tilalom vagy házi őrizet elrendelését indítványozták. A Fővárosi Bíróság a fellebbezéseket nem találta alaposnak.

A Fővárosi Bíróság végzése szerint az elsőfokú bíróság kellően megindokolta, hogy miért szükséges G. Ágnes előzetes letartóztatásának meghosszabbítása. Helyesen utalt arra, hogy a Napvilág Születésház bejegyzett székhelyén még nem tartottak házkutatást, ezért az eljárás jelenlegi szakaszában továbbra is tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével veszélyeztetné, illetve megnehezítené a bizonyítást, mivel még nem foglaltak le minden releváns iratot.

A Fővárosi Bíróság szerint a bűnismétlés veszélyét az alapozza meg, hogy a folyamatban lévő büntetőügy vádirata szerint G. Ágnes több, hasonló büntetőeljárás hatálya alatt működött közre az otthon szülésben, korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt állt már bíróság előtt, továbbá, hogy a jelen gyanúsításban szereplő cselekmény a jogerős, szülész-nőgyógyász szakorvosi tevékenységtől való eltiltás idejére esik. A Fővárosi Bíróság szerint a bűnismétlés veszélye a lakhelyelhagyási tilalom és a házi őrizet esetén is fennállna.

Varga Judit: nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat!
A jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben.
Kövér László: csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes
Csak az együttműködő közép-európai nemzeti államok védhetik ki a társadalmaik lelki és morális felbomlasztására irányuló globalista támadásokat.
Kirgiz sportoló még sosem nyert olimpiát – ha Lőrinczen múlik, nem is fog!
Cikkünkben a világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a karrierje utolsó mérkőzésére készülő Lőrincz Tamás keddi döntője előtt pályafutásának statisztikái mellett a magyar birkózósport olimpiai eredményeivel is foglalkozunk. Felelevenítjük Kozma István és Polyák Imre 1964-es tokiói aranyérmét, de foglalkozunk a döntős ellenféllel, a kirgiz Akzsol Mahmudovval is, aki hazája első olimpiai bajnoki címéért küzd, miközben Lőrincz Tamás Magyarország 20. birkózó ötkarikás aranyérmét szerezheti meg– 2004 után az elsőt.
Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené
A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.
Merész! Nem takargatja hatalmas melleit Bochkor Gábor eltitkolt barátnője
Fürdőruhában mutatta meg magát.
Karemblémákat gyűjt a nyugdíjas lőkiképző
Legalább háromszáz, különböző rendvédelmi szervektől, a világ minden tájáról származó karemblémát gyűjtött össze az elmúlt évtizedekben Csikesz Péter, a ma már nyugdíjas lőkiképző.