Balla Irma-gyilkosság

2020.02.03. 22:52

Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték az emberöléssel vádolt férfit

A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla – közölte a táblabíróság szóvivője.

Fórizs Ildikó elmondta: a tábla jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, de nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett

nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek D. Lajost.

A bíróság szerint a vádlott bántalmazta a sértettet, de azt nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy kizárólag ő bántalmazta és ennek következtében hunyt el. „Ezért nem róható a terhére a különös kegyetlenség, mint elkövetési mód” – indokolta a bíró.

Az ítélőtábla nem látta indokát a büntetés enyhítésének vagy súlyosításának, a cselekmény kísérletkénti minősítésével tartotta arányos büntetésnek az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés büntetést – magyarázta.

A tényállás szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában. Feszítővassal előbb többször fejen ütötte áldozatát, majd a nyakára ütött, olyan gégesérüléseket okozva, amelyek következtésben az asszony azonnal belehalt a sérüléseibe.

A sértett holttestét másnap hazaérkező fia találta meg.

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát, ifj. S. Sándort első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették.

Ifj. S. Sándor számára 2016-ban több mint tízmillió forintos kártérítést ítélt meg a Debreceni Járásbíróság. A harminc hónapot előzetes letartóztatásban töltő férfi korábban bejelentette, hogy a jogerős ítélet után perújítást kezdeményez a kártérítési ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában