Jön a Green Day

Budapesten lép fel június 9-én a legjobb rockalbumáért Grammy-díjat nyert Green Day együttes.

A minőségi  mai rockzenét, alternatív rockot játszó banda a Budapest Sportarénában lép fel, az eseményre a Ticketpro hálózatán már lehet jegyet vásárolni. 

A Green Day együttes legutóbbi albuma, az American Idiot tavaly  szeptemberben jelent meg, és azóta 27 hetet töltött a Billboard albumlistáján. Volt már első helyezett is, jelenleg is a negyedik   helyen áll. 

A Green Day sikertörténete 1989-ben kezdődött, amikor a kaliforniai egyetemi városban, Berkeley-ben megalakult a zenekar. Az egyedi hangvételű együttes egyesek szerint a Buzzcocks, a Ramones, a Dickies és a Beatles stílusát ötvözte. 
Az 1990-bean megjelent  39/Smooth című bemutatkozó albumuk szélesebb körben ismertté tette a társaságot, ezt egy évvel később a Kerplunk című lemezük követte.  
A Reprise Recordsnál 1994-ben megjelent Dookie című album hozta meg már a  Billie Joe Armstrong és Mike Dirnt, valamint Tré Cool alkotta trió számára a világsikert. A lemezért a Green Day 1995-ben megkapta a legjobb alternatív rockteljesítményért járó Grammy-díjat. 
 
Az Insomniac 1995-ben, a Nimrod 1998-ban jelent meg, majd 2000 őszén Warning című album következett. Míg az előző lemezeiknél az útkeresés volt érezhető, a Warning már kiforrott, átütő, lendületes   anyag volt. 
International Superhits címmel 2001. novemberében adták ki a legnagyobb sikereiket tartalmazó lemezüket, rajta a Welcome To Paradise, a Basketcase, a When I Come Around, a Minority, a Warning, a Waiting és más slágereikkel valamint több új dalukkal.

Ami pedig a legutóbbi lemezüket, a kreatív, a maga nemében zseniális American Idiotot illeti, sokan jelentőségét tekintve a minden idők legjobb albumának kikiáltott Beatles-lemezzel, a Sgt. Pepper,s Lonely Hearts Club Banddel emlegetik azt egy napon, s a korong általános vélemény szerint joggal pályázhat a későbbi generációk figyelmére is.  

A Green Day imádja a kísérletezgetést, s legkevésbé sem hajlandó   semmiféle kompromisszumra elképzeléseivel kapcsolatban. Nem alkalmazkodik a trendekhez, hanem trendet teremt – állítja róluk a   szaksajtó.