Jövőre megszűnik a visszamenőleges gázár-támogatás

Megszűnik jövőre a visszamenőleges gázár-támogatás igénylésének a lehetősége - derül ki az új gázár-támogatási rendeletből. Az újonnan elfogadott rendelkezés szerint a fogyasztók januártól csak a gázár-kompenzációs kérelmek beadását követő hónapban juthatnak majd a támogatáshoz.

Az újonnan elfogadott rendelkezés szerint a fogyasztók januártól csak a gázár-kompenzációs kérelmek beadását követő hónapban juthatnak majd a támogatáshoz. (Idén még az is megkapta januárig visszamenőleg a gázártámogatást, aki március végén igényelte azt. Igaz, május elejétől már idén is csak utólag járt az árkiegészítés.)

Az árkiegészítés jövőre is igényelhető lesz az év bármelyik időszakában. De például abban az esetben, ha egy család új lakóhelyre költözik, le kell mondania a támogatást a korábbi lakhelyén, s erről igazolást kell kérnie. Ezt az iratot pedig csatolnia kell az új kompenzációs igényléséhez.

Az ártámogatás jövőre is csak az év végéig lesz kérhető. A jövő évi igényléseknél egyébként azt is konkrétan szabályozták, hogy melyik családtag minősül gyereknek. Így egyebek mellett gyermeknek tekinthető a 20 évnél fiatalabb önálló keresettel nem rendelkező személy, illetve a 23 évesnél fiatalabb személy, ha nincs önálló jövedelme és nappali tagozaton tanul vagy az, aki 25 évesnél nem idősebb, nem rendelkezik keresettel és a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán folytat tanulmányokat.

Korhatár nélkül gyermeknek tekintendőek viszont a tartósan beteg gyerekek, függetlenül attól, hogy a szülő vérszerinti leszármazottjáról vagy örökbe fogadott, illetve nevelt gyermekéről van-e szó.

Újra vásárolhat hallókészüléket a Mega Halláscentrumban
A Mega Halláscentrum Roosevelt téri szaküzlete hétköznapokon ismét 9 és 17 óra között várja azon ügyfeleit, akik hallókészülék-vásárlás, -javíttatás, elem- vagy illesztékcsere, audiológiai szakrendelés, illetve állapotfelmérés és szaktanácsadás miatt keresik fel a nagy múltú szaküzletet.
Álomlagzi luxuskivitelben
Szeged főutcáján, a Tisza-parton vár a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház még erre az évre is szabad időpontokkal! Exkluzív környezetben, többféle esküvői csomag közül választva ünnepelheti a násznép az ifjú párt életük nagy napján – már fejenként 16 ezer forintért is!
Észak- és Dél-Amerikában terjed a járvány, Európában és Ázsiában enyhítenek a korlátozásokon
A fertőzés 188 országban van jelen.
A Harmónia Rezidencia lakópark a béke szigetére épül
A város legmodernebb lakóparkjának otthonai mindent biztosítanak, amit egy modern lakástól elvárunk: a pihenés szállodai élményét ötvözik a saját és kényelmes élettérrel, a modern kialakítással, mindezt biztonságos és zöld környezetben.
Zivatarokra figyelmeztetnek az egész országban
Zivatarveszély miatt keddre is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szijjártó: Meglátjuk, ma mire jutunk
Mi arra törekszünk, hogy minden szomszédunkkal jó kapcsolatban legyünk – írta Szijjártó Péter.