Ország-világ

2007.11.19. 10:38

Jövőre megszűnik a visszamenőleges gázár-támogatás

Megszűnik jövőre a visszamenőleges gázár-támogatás igénylésének a lehetősége - derül ki az új gázár-támogatási rendeletből. Az újonnan elfogadott rendelkezés szerint a fogyasztók januártól csak a gázár-kompenzációs kérelmek beadását követő hónapban juthatnak majd a támogatáshoz.

Az újonnan elfogadott rendelkezés szerint a fogyasztók januártól csak a gázár-kompenzációs kérelmek beadását követő hónapban juthatnak majd a támogatáshoz. (Idén még az is megkapta januárig visszamenőleg a gázártámogatást, aki március végén igényelte azt. Igaz, május elejétől már idén is csak utólag járt az árkiegészítés.)

Az árkiegészítés jövőre is igényelhető lesz az év bármelyik időszakában. De például abban az esetben, ha egy család új lakóhelyre költözik, le kell mondania a támogatást a korábbi lakhelyén, s erről igazolást kell kérnie. Ezt az iratot pedig csatolnia kell az új kompenzációs igényléséhez.

Az ártámogatás jövőre is csak az év végéig lesz kérhető. A jövő évi igényléseknél egyébként azt is konkrétan szabályozták, hogy melyik családtag minősül gyereknek. Így egyebek mellett gyermeknek tekinthető a 20 évnél fiatalabb önálló keresettel nem rendelkező személy, illetve a 23 évesnél fiatalabb személy, ha nincs önálló jövedelme és nappali tagozaton tanul vagy az, aki 25 évesnél nem idősebb, nem rendelkezik keresettel és a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán folytat tanulmányokat.

Korhatár nélkül gyermeknek tekintendőek viszont a tartósan beteg gyerekek, függetlenül attól, hogy a szülő vérszerinti leszármazottjáról vagy örökbe fogadott, illetve nevelt gyermekéről van-e szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában