ELŐVIGYÁZATOSSÁG

2020.02.26. 08:44

Karanténba vonult négy pécsi diák a koronavírus-pánik miatt

A külvilágtól hermetikusan elzárva tölti a következő két hetet az a négy pécsi középiskolás, akik a hétvégén Milánóban jártak, néhány kilométerre az azóta lezárt övezettől, értesítette a Pécsi Újság.hu-t az egyik szülő.

Elmondta, az érettségi előtt álló diákok attól tartva, hogy Milánót is lezárják az olasz hatóságok, s így nem tudnak majd hazatérni, átmentek Svájcba, Luganóba, ahonnan egyikük szülője autóval hozta haza őket. A bama.hu arról ír, hogy

a diákok tünetmentesek, semmilyen panaszuk nincsen, de már hazafelé arról beszéltek, hogy nem mennek társaik közé a koronavírus lappangási ideje alatt, vagyis a következő két hét során.

Ugyanezt kérte tőlük az iskola igazgatója is.

A lapnak nyilatkozó szülő kifejtette, a diákok egy lakásban, a külvilágtól elzárva töltik a következő időszakot, még családjaikkal sem érintkeznek személyesen. Az élelmezésüket például úgy oldják meg, hogy a szülők a lakás ajtaja előtt hagyják a megvásárolt enni-innivalót.

Hozzátette azt is, gyerekeikkel felkeresték az infektológiát Pécsen, ahol azonban azt mondták nekik, mivel tünetmentesek, nincs tennivalójuk az ügyben, s amennyiben mégis jelentkeznének panaszok náluk, abban az esetben haladéktalanul forduljanak a budapesti Szent László kórházhoz.

Ezt ugyan némiképp furcsállották, de elfogadták. A szülő elmondta még azt is, ugyanennek az iskolának egy alsóbb osztályba járó diákja szintén Olaszországban járt a hétvégén, ő szintén önkéntesen karanténba vonult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában