covid-19

2021.01.02. 18:34

Kásler Miklós: már több ezer egészségügyi dolgozó kapta meg a védőoltást (videó)

Az első oltás beadása után mindenki egyedi oltási igazolást kap, ez tartalmazza a teljes védettséget biztosító második oltás időpontját is.

Már több ezer egészségügyi dolgozó kapta meg a védőoltást, és az újabb vakcina szállítmány megérkezésével 21 helyen folytatódhat az oltás hazánkban – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Magyarországra érkező vakcinákról, az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">EMMI Facebook oldalára feltöltött videóban.

A miniszter emlékeztetett: az év utolsó napján érkezett Pfizer-vakcina szállítmány újabb 35 ezer embert beoltására elegendő abban a prioritási sorrendben, amit az oltási terv tartalmaz.

Kiemelte: a jövő év első felében az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan további védőoltásokat fog engedélyezni, így az újabb szállítmányok Magyarországra érkezésével elkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

A Pfizer-vakcinával kapcsolatban leszögezte: beadható, sőt, kifejezetten ajánlott a krónikus betegségben szenvedőknek, és javasolt mindazoknak, akik már több mint három hónapja estek át a fertőzésen.

Az oltási igazolásokról elmondta: az első oltás beadása után mindenki egyedi oltási igazolást kap, ez tartalmazza a teljes védettséget biztosító második oltás időpontját is. Az oltás mindenki számára önkéntes és határozottan ajánlott – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában