Hallgassa élőben!

Keresettek a végzett mérnökasszisztensek

Kapósak a mérnökasszisztensek a munkaerőpiacon. Több munkáltató érdeklődik képzésük iránt, mint tovább tanuló. Most végzett a második felsőfokú szakképzettséget elért évfolyam.

Sok az olyan munkakör hazánkban, főleg vidékünkön, amelynek a betöltésére a mérnök drága. Tehát jó elhelyezkedési esélyt nyújt az asszisztensi végzettség. Nálunk egyelőre mégis szűk keresztmetszetű az oktatási piramisnak a mérnök és a szakmunkás között elhelyezkedő része.

Csupán pár éves az oktatási gyakorlat, pedig több mérnökasszisztens kellene, mint mérnök. Minderről abból az alkalomból esett szó, hogy a hétvégén Győrött kapták meg bizonyítványukat azok a gépipari mérnökasszisztensek, akik a Széchenyi-egyetem és a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola közös kétéves képzését elvégezték.

Ez a második felsőfokú szakképzettséget elért évfolyam. A 16 végzős közt az ország távoli tájairól érkezők, sőt, szlovákiaiak is akadtak.
Az egyik megyénkbeli, Pozsgai Bálint elmondta: korábban is a gépipar érdekelte, természetes volt, hogy a középiskola után ilyen irányban folytatta tanulmányait. Úgy véli, előbbre jutását segítik az asszisztensi képzésen szerzett ismeretek, amit szerinte még sok munkaadó csak tesztel.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Hirdetés
Black Friday a Mandinernél! – Ma 45% kedvezmény előfizetésre
Karácsony a Kispesten bevált módszerrel siklatná ki a fenyegető vizsgálatot
Aki önkormányzati képviselőként nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye. Ha ismerősnek tűnik a forgatókönyv, az nem véletlen!
Afrika nyugati és középső részén toborozzák a legtöbb gyerekkatonát a világon
A jelentésben felhívják a figyelmet arra, hogy az elmúlt öt évben tovább nőtt a térségben a fegyveres konfliktusok száma.
Nem bánta meg: exkluzív interjú készült a Macront felpofozó férfival
A külföldi hírügynökségek közül a V4NA-nak nyilatkozott először. Elmondása szerint, rengetegen támogatják és egyáltalán nem bánta meg, amit tett.
Már 1300-1400-an regisztráltak a kisgyermekes szülők elhelyezkedését segítő programba
A képzésekben részt vevők ösztöndíjban részesülnek, havi 100 ezer forint értékben, egy éven át.
Tüntetések törtek ki Iránban a vízhiány miatt
A régió legnagyobb folyójának, a Zajánderudnak a kiszáradt medrében gyülekező elégedetlenkedőket a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta.
Több száz éves elrabolt műkincseket kapott vissza Nigéria
A műkincsek között van két udvari hivatalnokot és harcost ábrázoló, 16. századi, rézötvözetből készült tábla.