ítélet

2020.11.13. 19:32

Két év szabadságvesztés kerítés miatt

Az 1990-es évek végén zenészként ismertté vált elsőrendű vádlott svájci szexuális munkára toborzott lányokat.

Két év szabadságvesztésre, 3 millió forint pénzbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélt 26 rendbeli kerítés, kitartottság és háromrendbeli csalás miatt egy férfit a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az elsőfokú ítélet szerint az 1990-es évek végén zenészként ismertté vált elsőrendű vádlott 2009-ben ismerkedett meg két társával, akik közül az egyik már korábban egy svájci bordélyházban dolgozott.

A férfi svájci szexuális munkára toborzott lányokat, amiért a bordélyház vezetőjétől fejpénzt kapott. A bordélyházban dolgozó lányokat arra is rávette, hogy jövedelmük egy részét adják neki azért, hogy befektesse, ez azonban nem történt meg.

Egyik társa a Svájcba utazást segítette, a másik tanácsokkal látta el a lányokat. Előbbit a bíróság – mint visszaesőt – egy év börtönbüntetésre, 1,2 millió forint pénzbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte 12 rendbeli kerítés bűntette miatt. Másikukat egy év börtönbüntetésre, 2 millió forint pénzbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélték hétrendbeli kerítés bűntette miatt.

Az ítélet az esetleges fellebbezések miatt nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában