Hallgassa élőben!

Két hét múlva örökké

Hugh Grant és Sandra Bullock végre együtt egy fantasztikus vígjátékban, amely olyan jól sikerült hogy a forgatás után komoly pletykák kaptak szárnyra a két színész állítólagos románcáról...  

George Wade (Hugh Grant) jóképű és multimilliomos, ezzel együtt nincs benne semmi vonzó. New York legmenőbb ingatlankereskedője ugyanis olyan önállótlan, hisztérikus és önző, mint egy elkényeztetett hároméves. A titkárnője nélkül reggel képtelen lenne eldönteni, melyik nyakkendőjét vegye fel, délelőtt nem tudná, mit kezdjen az ügyfeleivel, délután pedig fogalma se volna, miképpen intézze a válóperét. Még szerencse, hogy Lucy (Sandra Bullock) mindent elintéz. Lucy Kelson a legelegánsabb amerikai egyetemen szerzett diplomát, ám George-nak nem jogászra, hanem egy titkárnőnek öltött szárazdajkára van szüksége, aki mindent tud, mindig készen áll és sosem kapcsolja ki a telefonját.
Lucy azonban kezdi unni a napi huszonnégy órai szolgálatot, már nehezen viseli főnöke szeszélyeit. Ideges, hisztis, nem tud elaludni. Végül rettentő lépésre szánja el magát: beadja a felmondását. Két hét múlva George-nak meg kell állnia a saját lábán, ő pedig végre új, izgalmas életet kezdhet. De lehet, hogy a következő két hétben mindketten rájönnek, hogy inkább a régit folytatnák…

Munka – érzések nélkül

Sandra Bullock és Hugh Grant most először játszanak együtt, Bullock és Mark Lawrence rendező azonban már jól ismerik egymást a Beépített szépség és a Mint a hurrikán című filmekből, melyeket szintén Lawrence írt. A film forgatókönyvén a Beépített szépség utómunkálatai alatt kezdett el dolgozni, és végig Bullock és Grant járt a fejében a szerepek írásakor. „Tetszett az ötlet, hogy olyan emberekről szól a történet, akik ugyan egymás mellett dolgoznak és szoros kapcsolatban állnak, mégsem jut eszükbe soha, hogy az egymás iránt táplált érzéseikkel foglalkozzanak” – mondja Lawrence.

Bullock is segített  

Sandra Bullock tudtán kívül segédkezett a forgatókönyv létrejöttében:
„Mindig átkukucskáltam Marc válla fölött a laptopjára, elolvastam a már kész jeleneteket és hozzátettem a magam ötleteit – mondja. – De fogalmam se volt róla, hogy olyasvalamibe nyúlok bele, amit nekem szán. Nagyon tetszett a két főszereplő közötti dinamika. Egymás idegeire mennek, az ember mégis azt szeretné látni, hogy jól kijönnek egymással, akkor is, ha ez lehetetlennek tűnik. Végül is fel kell tenniük maguknak a kérdést: »Túl késő megmondani neki, hogy szeretem?« És hogyan vállaljuk a kockázatot, mikor nem vagyunk biztosak a másik érzelmeiben?…

Végre egy közös munka 
 

Bullock és Grant mindketten színészként és producerként is dolgoznak, és már régóta keresték az ideális projektet a közös munkához.
„Mindig is szerettem volna Sandyvel dolgozni, mert nála jobban senki sem érzi ezt a fajta vígjátékot – fogalmaz Hugh Grant, aki szerint Bullock remek légkört teremtett a forgatáson. – Ugyanolyan hatással van rád, mint az a barátod, akivel nem néztek egymásra, mert ha mégis, akkor rögtön nevetésben törtök ki. A forgatás során végig nevetési problémákkal küszködtünk. A stábnak teljesen az idegeire mentünk.”

„Leginkább Hugh munkafegyelmét és perfekcionizmusát csodálom – mondja Sandra . – Állandóan azon gondolkodik, hogyan lehetne javítani egy-egy jeleneten, hogyan tudná segíteni és támogatni a körülötte levőket. Emellett képes kilépni a jelenetből, és kívülről meglátni, hogy mire van szüksége nemcsak az ő karakterének, hanem az egész filmnek.”
„Hugh Grantet megfigyelni ebben a munkában olyan volt, mint Willie Mayst nézni a baseball meccseken – mondja a rendező. – Tökéletes az időzítése, játékában ügyel a legapróbb részletekre is, és igazi komikumot képes közvetíteni anélkül, hogy komolytalan lenne.”

Káoszhoz vezetett az idősek regisztráció nélküli oltása Olaszországban
A kormány korosztályok szerint programozta át a koronavírus elleni vakcinázást, elsőbbséget adva az időseknek.
Rekordszámú alkotás érkezett a Szegedi Nyári Tárlatra
Rekordszámú, csaknem ezer alkotás érkezett a 41. Nyári Tárlatra.
Elektromos busz próbaüzeme kezdődött Esztergomban
A Zöld busz program legújabb állomása.
Felkerül a pont az i-re Honvéd városrészben
Kiírták a közbeszerzési eljárást a közösségi ház, a hozzá tartozó sportpálya és egy szolgálati lakás építésére Honvédban.
Mire készül a bíróság? A stégnél lesz az utolsó tárgyalás, ahol elrablója vízbe dobhatta VV Fannit
Rendhagyó tárgyalásra készül a bíróság az elrabolt és nagy valószínűséggel meggyilkolt valóságshow-szereplő ügyében. Annál a stégnél akarnak tárgyalást, ahol a vádirat szerint B. László megszabadult Fanni holttestétől, s vízbe dobta.
Országosan emelkednek az albérletárak, de Szegeden kivár a piac
Februárban az albérletárak országosan 1,1 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, így fél év után először emelkedtek.