Ország-világ

2009.04.16. 22:42

Két magyar a bolíviai elnök elleni merényletkísérletben

Bolívia - Két magyar volt a bolíviai Santa Cruz egyik szállodájában megölt három férfi között, akik merényletet terveztek Evo Morales elnök ellen. Ezt a bolíviai rendőrfőnök, Hugo Escobar közölte csütörtökön. <br>

Delmagyar.hu

A rendőrfőnök szerint a harmadik férfi egy bolíviai állampolgár. Mindhármukkal a biztonsági erők végeztek egy félórás tűzpárbajban.

Az állítólagos merénylők elleni akció részleteit maga az államfő, Evo Morales közölte Venezuelában, ahová csütörtökön érkezett meg egy csúcstalálkozóra. Morales bejelentése szerint vele együtt meg akarták ölni az alelnököt és az egyik kabinetminisztert. Az államfő zsoldosoknak nevezte az állítólagos merénylőket.

Azt mondta, hogy a titkosszolgálat értesítette őt az összeesküvésről, ezért utasította az alelnököt, hogy irányítsa a biztonsági erőket Santa Cruz egyik szállodájához, ahol a lövöldözésben három zsoldos meghalt az akció végén. Két embert letartóztattak, az egyik közülük valószínűleg ír állampolgár.

Címkék#merénylet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában