Ország-világ

2007.10.05. 16:19

Két tonna illegális húst foglaltak le Budapesten

Két tonna ismeretlen eredetű húst foglaltak le az állategészségügyi szakemberek pénteken hajnalban a fővárosban. Az árunak látszólag nem volt baja, mivel azonban nem lehetett tudni, hogy honnan származik, így a szabályok szerint meg kellett semmisíteni.

Közben vizsgálat indult annál a két cégnél, ahová a húst a papírok szerint szállították volna. Az állategészségügyi hatósághoz még a hét elején érkezett egy bejelentés arról, hogy a IX. kerületi Soroksári úton, a volt vágóhíd területére szlovák kamionok fognak illegális húst vinni. A hatósági állatorvosok ezért felvették a kapcsolatot a kerületi rendőrökkel az éjszakai akcióhoz.

A szakemberek megvárták, míg a kamionok begurulnak a telephelyre, majd ott azonnali átvizsgálást rendeltek el. Kiderült, hogy két tonna félsertésen nincs jelölés, azaz biztosra vehető, hogy illegálisan vágták le az állatokat. Bár a húsnak látszólag nem volt baja, a jogszabály ilyen esetben előírja, hogy az árut minden további vizsgálat nélkül megsemmisítsék - mondta el a Hajós Ádám, fővárosi és Pest megyei főállatorvos. Hozzátette: már értesítette a történtekről az országos főállatorvos helyettesét aki pedig fel fogja venni a kapcsolatot a szlovák kollégáival. Hajós Ádám elmondta azt is, hogy a papírok szerint a két tonnányi húst egy budapesti és egy Pest megyei céghez vitték volna, ezeknél azonnali vizsgálatot rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában