Kevés a májgyulladás elleni oltóanyag

Mivel kevés a májgyulladás elleni oltóanyag nem tudták pénteken beoltani azokat a dunaföldvári általános iskolás gyerekeket, akiket két társuk fertőzése miatt akartak a vakcinákkal megvédeni. A szülőket úgy tájékoztatták az ÁNTSZ szakemberi, hogy két héten belül tudják biztosítani az oltóanyagot.

A dunaföldvári iskolából múlt héten került Kórházba két diák került fertőző májgyulladással, amely hányást okoz, és akár 30 nap is lehet a lappangási ideje. Emiatt akarták a többi diákot és a tanárokat a pénteken beoltani. A vírus egyébként hányást okoz.

Ternák Gábor a Baranya Megyei Kórház fertőző osztályának vezetője szerint nemcsak az a baj, hogy két hét múlva lesz oltóanyag, hanem az is, hogy a beadásra tervezett vakcina nem megfelelő. Az orvos véleménye szerint az ÁNTSZ immunerősítő szere nem jelent védettséget, újból megfertőződhetnek a gyerekek.

Körlevélben kérik, ne szervezzenek iskolai kirándulásokat fertőzött területekre
A fenntartó minisztériumok az általános iskolákat, valamint a felsőoktatási és szakképzési intézményeket kérik, tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket.
Van, aki már elvitte a roncsautóját
Megijedtek azok az autótulajdonosok, akik már hónapok, esetleg évek óta a szegedi parkolókban tárolják nem használt kocsijaikat, hogy megbüntetik őket, és elviszik a járművet.
A vágy megnyilvánulásait viszik színpadra a Kisszínházban – Fotók a főpróbáról
Vágy címmel három egyfelvonásos táncjátékot visz színre a Szegedi Kortárs Balett társulata pénteken este a Kisszínházban.
Március második felében rendezik a Debreceni Tavaszi Fesztivált
A zene, a képzőművészet, az irodalom és a színházművészet értékes programjai közül válogathatnak az érdeklődők.
Sarri: ez nagyon kevés a BL-hez
A Juventus játékosai is önkritikusak voltak teljesítményükkel kapcsolatban.
Csaknem 800 ezer lakást újíthatnak fel pár éven belül
A legtöbben festésre készülnek.