Ország-világ

2009.04.28. 09:24

Kevesebb gáz jön Ukrajna felől Magyarországra

Kevesebb gázt kap Magyarország, az ukrán gázvezeték-társaság hétfőn kora délután ugyanis csökkentette az energiahordozó mennyiségét- értesült a Világgazdaság.

Az Ukrtranszgaz tájékoztatta az Földgázszállító Zrt-t (FGSZ), hogy Beregdarócnál a várt napi 7,8 millió köbméternél kevesebb gázt ad át. Csak annyit, amennyit a Gazprom Export küld magyarországi vevőinek - mondta a lapnak Zsuga János, az FGSZ vezérigazgatója. Így a másik nagy exportőr, a PosUkrEnergo(RUE) szállítását nem igazolták vissza az ukránok. A RUE által küldött gázt az EMFESZ Kft.várja. A társaság ügyvezető igazgatója nem érti, miért fogták vissza a szállítást, hiszen a kft. szállítója jelezte, hogy a neki küldött gáz az ukrán-magyar határon rendelkezésre áll. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a magyarországi ellátás nincs veszélyben. Úgy vélik, hogy az ukránok lépése mögött néhány napon belül rendeződő vita áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában