Ország-világ

2009.05.08. 10:37

Kígyófej a vendég brokkolijában

Kígyófejet talált a tányérján egy amerikai étteremlánc New York-i üzletében egy ebédre készülő férfi. Ezt az AFP francia hírügynökség közölte pénteken.<br>

A T.G.I. nevű lánc New Yorki Clifton parkban lévő étteremében brokkolit rendelt a vendég. Amikor kihozták a tányérját, és a férfi kicsit megkavarta az ételt, az aljáról kibukkant egy kígyófej. A feldúlt vendég panaszára azonnal vizsgálatot rendelt el a cég, amely nagyon komolynak nevezte az incidenst.

"Azonnal kivontuk a brokkolikat az étteremből, és kiterjedt vizsgálatot kezdtünk"- közölte Amy Freshwater, az anyacég, a Carlson Restaurants szóvivője, aki szerint az "objektumot" elküldték egy független laboratóriumnak is, hogy ne vádolhassák a céget elfogultsággal. A Carslon a "legmélyebb sajnálkozását" fejezte ki amiatt, hogy ilyesmi megtörténhetett az egyik éttermükben.

Azt nem közölte a cég, hogy az előzetes szakértői vizsgálat szerint milyen kígyónak a feje volt az ételben. Ez ugyanis nem mindegy. Ha egy mérges kígyóé volt, akkor veszélyes is lehetett volna, ha a vendég nem veszi észre, és ráharap. Még a levágott fejű, illetve halott mérges kígyók fogaiból is csorog a toxin, így elég egy aprócska seb a szájban, és kész a baj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában