hol a vallásszabadság?

2021.09.19. 11:30

Kirúgták az edzőt, mert a pályán imádkozott, most a legfelsőbb bírósághoz fordul

A futballmeccsek után a pályán imádkozott a keresztény edző, ezért elbocsátották állásából. A fellebbviteli bíróság jogszerűnek találta kirúgását, ezért most a legfelsőbb bírósághoz fordul az amerikaiak vallásszabadsága érdekében.

Joe Kennedy keresztény futballedző a pálya 50 yardos vonalánál csendben, letérdelve imádkozott az iskola focimeccsek után, ezért elbocsátották. A Washington állambeli Kilencedik Kilencedik Kerületi Fellebbviteli Bíróság döntése szerint kirúgása jogszerű volt, mert megsértette a kerület szabályzatát, amely az állam és egyház szétválasztásán alapul – írja a V4NA hírügynökség.

Joe Kennedy, a former Washington state public high school football coach who lost his job after praying with his players at the end of games is asking the Supreme Court to affirm his right to kneel at the events, saying 2 lower courts didn’t uphold his First Amendment rights. pic.twitter.com/IZ94QX8kdx

— 𝒜 𝒫𝓇𝒶𝓎𝒾𝓃𝑔 𝒫𝒶𝓉𝓇𝒾𝑜𝓉 (@carolinasassie) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 17, 2021

A Christian Headline információi szerint a legfelsőbb bíróság 2019-ben nem akarta tárgyalni az ügyet, négy bíró azonban úgy döntött, hogy mégis megvizsgálják a korábbi döntést. Joe Kennedy-t a First Liberty Institute nevű szervezet képviseli, szerintük az iskola megsértette az edző alkotmányos jogait. Kelly Shackleford vezető jogász szerint, „egyetlen amerikait sem szabad arra kényszeríteni, hogy válasszon a hite és a szeretett munkája között.”

Mint mondta, a fellebbviteli bíróság döntése

amerikaiak millióinak a jogait veszélyezteti, akik egyszerűen csak azt akarják, hogy szabadon gyakorolhassák vallásukat anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy elveszítik munkájukat.

Kennedyt Paul Clement is képviseli, aki George Bush elnök idején az Egyesült Államok főügyésze volt. Mint mondja, a szabályozás gyakorlatilag azt jelenti, hogy az állami alkalmazott tanároknak le kell mondaniuk a vélemény- és szólásszabadsághoz való jogukról az iskola kapujában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában