Ország-világ

2009.10.27. 22:43

Kisház-nagy ötletek: átadták az országos pályázat díjait

Költségtakarékosan építhető és gazdaságosan működtethető házakat terveztek azok az egyetemisták, akik a Kisház - nagy ötletek című országos pályázaton részt vettek - mondta Bodrossy Attila Ybl-díjas építész, a bírálóbizottság elnöke a pályázat díjátadásán kedden Győrött.

MTI

A Leier Hungária Kft. által meghirdetett pályázatot Lipusz Roland, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója nyerte. A második helyezést Eredics Dóra, a győri egyetem hallgatója érte el. A harmadik díjat Sárkány Márknak, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójának ítélte oda a zsűri.

A pályázatot ez év nyarán egyetemistáknak, főiskolásoknak hirdette meg a Leier Hungária Kft. olyan családi ház megtervezését kérték a pályázóktól, amely reális lehetőséget kínál a kispénzű, kistelepülésen élő házaspároknak, családoknak házépítési elgondolásaik megvalósítására. A pályázók 100 négyzetméteres lakóterű, összkomfortos családi házat terveztek négytagú famíliák részére. Az otthon felépítéséhez felhasznált építési anyagok összege a munkaerő-költségekkel együtt nem lehetett több bruttó 21 millió forintnál a kiírás szerint.

Bodrossy Attila a díjátadáson elismerőleg szólt a kiírás filozófiájáról, mondván az egyszerű, költségtakarékos megoldások nem jellemzik a magyar házépítési gyakorlatot.

Butor Dezső, a Leier cég főmérnöke közölte: a vállalkozás fontosnak tartja személyes kapcsolatok kiépítését az egyetemi hallgatókkal. Arra törekednek, hogy a jövő építészmérnökeinek gondolkodásmódját megismerjék még mielőtt tervezni kezdik az építőipari újdonságokat. Egyebek között ezek a törekvések motiválták a céget a pályázat meghirdetésére - mondta a főmérnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában