Ország-világ

2012.11.16. 15:35

Kitüntetések a főváros napján

Tarlós István Szilágyi Áronnak, Kozák Danutának, Berki Krisztiánnak, Csuja Imrének és Gyurta Dánielnek is adott át elismerést a főváros napja alkalmából.

MTI

[namelink name="Tarlós István"] főpolgármester díszpolgári címeket és kitüntetéseket adott át a főváros napja alkalmából pénteken, Budapesten.

A főpolgármester ünnepi beszédében példaképeknek nevezte a kitüntetetteket, és köszönetet mondott közösség- és lélekerősítő munkájukért. Tarlós István felidézte a városegyesítés egykori folyamatát, és úgy fogalmazott, maradandót alkotni nehéz, ma talán nehezebb, mint valaha. Kevesebb a pénz, "nemcsak a boldogulásunkért, de önbecsülésünkért is küzdenünk kell a nemzetközi porondon is" - tette hozzá.

Tarlós István szerint az ilyen körülmények nem kedveznek a művészetnek, a tudománynak és a sportnak sem. Szűkös esztendőkben ezért nagyobb szükség van példamutató helytállásokra - fogalmazott.

A főváros napja alkalmából Tarlós István főpolgármester kitüntetéseket adott át. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (galéria)


"Budapest csak úgy fejlődhetett, hogy itt voltak azok a kimagasló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik mikor alkottak, saját munkájukat a közösség javára fordították". Példaképek voltak, amely manapság egyre inkább hiánycikk, így még inkább felértékelődik - mondta ünnepi köszöntőjében a főpolgármester.

Az ünnepségen díszpolgári címet kapott [namelink name="Berki Krisztián"], [namelink name="Gyurta Dániel"], [namelink name="Kozák Danuta"] és [namelink name="Szilágyi Áron"] olimpiai bajnok, valamint (posztumusz) [namelink name="Kocsis Sándor"] labdarúgó, az Aranycsapat tagja.

A főváros napja alkalmából Tarlós István főpolgármester kitüntetéseket adott át. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (galéria)


Pro Urbe-díjat vehetett át a Masat-1 kutatócsapata, Szerencsés Károly egyetemi docens, [namelink name="Jelenits István "]piarista atya, [namelink name="Osztie Zoltán"], a Belvárosi templom plébánosa, valamint [namelink name="Várhidi Pál"] és [namelink name="Fatér Károly"] labdarúgó.

Budapestért díjban huszonketten részesültek. Mások mellett ezt az elismerést kapta a Rajkó és a Csík zenekar, [namelink name="Csuja Imre"], [namelink name="Kováts Adél"] és [namelink name="Sinkó László"] színművész, [namelink name="Szörényi Szabolcs"] előadóművész, [namelink name="Barsiné Pataky Etelka"], a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, [namelink name="Burger Barna"] fotóművész és [namelink name="Marosi Ádám"] öttusázó.

Papp László Budapest Sportdíjakat többek között [namelink name="Kulcsár Gergely"] gerelyhajító, [namelink name="Kovács Katalin"] kajakozó, [namelink name="Csipes Ferenc"] kajakozó, edző, [namelink name="Fábiánné Rozsnyói Katalin"] és [namelink name="Mocsai Lajos"] mesteredző kapott.

A főváros napja alkalmából Tarlós István főpolgármester kitüntetéseket adott át. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (galéria)


Az ünnepségen átadták a [namelink name="Zalabai Gábor"] - A Budapestiek Esélyegyenlőségéért-díjat, a Főváros Szolgálatáért díjat, valamint a Dr. Barna Sándor Emlékérem - A Főváros Közbiztonságáért-díjat. Utóbbit mások mellett [namelink name="Fazekas Géza"] főügyész-helyettesnek, szóvivőnek adományozták

November 17-ét 1873 óta tekintik a főváros napjának, Pest, Buda és Óbuda egyesülésére emlékezve.

Címkék#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában