Ország-világ

2009.04.17. 20:53

Kivégezték Rózsa-Flores Eduárdot?

Nem készült merényletre, rajtaütés áldozata lett – állítja Brády Zoltán, a merényletkísérlettel vádolt magyar író, költő kiadója.

Delmagyar.hu

Brády Zoltán, a Kapu főszerkesztője – Flores itt főmunkatársként dolgozott tizenöt éve – egészen meglepő fordulattokkal szolgál Rózsa elmúlt hónapjairól. Elmesélte, hogy Flores idestova egy éve harcol Bolívia őserdeiben nap mint nap. Harcol Morales elnök elnyomó rendszere ellen, miközben „hivatalosan" Irakban tartózkodik.

A főszerkesztő elárulta, hogy az író, színész, katona Florest a hazai politikai állapotok kényszerítették távozásra. Bevallotta, hogy bár nem köztudomású, de ők, Brády és Rózsa-Flores voltak, akik kiszivárogtatták az őszödi beszédet. Ezt követően lehetetlenültek el teljesen, folyamatos támadások érték és érik őket. Rózsa kapott egy szívinfarktust is, ami után úgy döntött, elmegy innen – meséli Brády.

Brády a mostani merényletet is idézőjelbe teszi, nem is készülhettek most merényletre, hiszen az elnök éppen Venezuelában tartózkodott Chavez elnöknél. Nem volt ez más, mint egy katonai rajtaütés. Floresék folyamatosan harcoltak a rendszer katonái ellen, többször voltak fegyveres konfliktusaik, ezt a rajtaütést a média állítja be merényletkísérlet megelőzéseként.

Flores mindenesetre kereste a halált – ezt nem tagadja Brády. Ő egy forradalmi költő volt, amilyenek százévente születnek. Legutóbb éppen két napja írt egy hosszú publicisztikát arról, hogy vérből, az elesett harcosok véréből lehet csak szabadság a világban.

Mindhárman aludtak

Az El Deber lap szerint a helyszínen készült fényképek tanúsága szerint mindhárman aludtak, amikor agyonlőtték őket, és még a közelükben sem volt fegyver. A kivégzés gyanúját erősítette meg az ügynökség által idézett Víctor Hugo Escóbar rendőrparancsnok is, aki szerint nem volt tűzpárbaj a szállodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában