bűnügy

2019.11.04. 13:32

Konténereket gyújtott fel egy férfi, elfogták

A gyanú szerint hulladéktároló konténereket gyújtott fel több esetben is Zalaegerszegen az a 24 éves férfi, akit a rendőrök a hétvégén vettek őrizetbe – közölte a rendőrség honlapján hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Október közepe óta Zalaegerszegen több hulladéktároló konténer gyulladt ki, ami után felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet. A zalaegerszegi nyomozók látókörébe került egy 24 éves kutasi férfi, aki több helyszínen okozott tüzet hulladéktároló konténerekben vagy zsákban tárolt szemétnél, de egy gépkocsit is megpróbált felgyújtani, egy alkalommal pedig a hulladékról átterjedő lángok miatt teljesen kiégett egy tehergépkocsi is.

A férfi két helyszínen festékszóró spray-vel különböző épületek falaira graffitiket is fújt.

A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói Sárváron fogták el szombaton. Többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de nem tett vallomást. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában