Konvergenciaprogram: nem tartalmaz euródátumot

A konvergenciaprogram nem tartalmazza az euró bevezetésének céldátumát – jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tegnap újságíróknak, miután a programról konzultált az MSZP-frakcióval. A kormányfő a Brüsszelnek szeptember elején benyújtandó dokumentumról közölte: a konvergenciaprogram nem az euróról szól, hanem arról, „hogyan, mikor és milyen intézkedésekkel érhetjük el az uniós fizetőeszköz bevezetéséhez szükséges egyensúlyt”.

A Fidesz szerint az euró hazai bevezetése beláthatatlan messzeségbe került. Az MDF a konvergenciatanács összehívására kéri a kormányfőt.

SZDSZ: biztosítás egészségügyi kockázat alapján

Az SZDSZ által elgondolt több-biztosítós rendszerben a befizetések továbbra is jövedelemarányosak lennének, azonban az egészségügyi kockázat határozná meg a biztosító kötelezettségvállalását – közölte Béki Gabriella egészségpolitikus a liberális egészségügyi tanács ülése után. Hozzátette: ez lesz a garanciája annak, hogy nem szakad a rendszer „szegény- és gazdagellátására”, és beteget egyik biztosító sem utasíthat el, továbbá az állam által meghatározott úgynevezett alapcsomagot minden biztosítónak nyújtania kell.
Mikola István (Fidesz) szerint a több-biztosítós rendszer mindenhol a világon megbukott.

27 milliós segély Libanonba

A magyar Külügyminisztérium újabb, 27 millió forint értékű humanitárius segély Libanonba juttatásáról döntött.

Újraindul a kormányablakbusz
Továbbra sincs új koronavírussal fertőzött beteg Csongrád megyében, ahol már a hivatalok is egyre több enyhítést jelentenek be.
Szánthó Miklós: sikeres volt a kormány krízisstratégiája
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint az ellenzék feleslegesen próbálta lassítani a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény elfogadását.
A szezonalitás csökkentését is célozza a Kisfaludy-program
Tovább szépülnek a vidéki városok.
Újra vásárolhat hallókészüléket a Mega Halláscentrumban
A Mega Halláscentrum Roosevelt téri szaküzlete hétköznapokon ismét 9 és 17 óra között várja azon ügyfeleit, akik hallókészülék-vásárlás, -javíttatás, elem- vagy illesztékcsere, audiológiai szakrendelés, illetve állapotfelmérés és szaktanácsadás miatt keresik fel a nagy múltú szaküzletet.
Álomlagzi luxuskivitelben
Szeged főutcáján, a Tisza-parton vár a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház még erre az évre is szabad időpontokkal! Exkluzív környezetben, többféle esküvői csomag közül választva ünnepelheti a násznép az ifjú párt életük nagy napján – már fejenként 16 ezer forintért is!
Észak- és Dél-Amerikában terjed a járvány, Európában és Ázsiában enyhítenek a korlátozásokon
A fertőzés 188 országban van jelen.