Ország-világ

2010.10.20. 21:53

Kórházba került Margaret Thatcher

Kórháza került Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök. Fia, Mark szerint a Vaslady azért "jól van" van és még ahhoz is volt ereje, hogy megvitassa a konzervatív kormány által szerdán meghirdetett megszorító intézkedéseket.

Delmagyar.hu

Thatchert, aki 1979 és 1990 között vezette a szigetország kormányát, rutinellenőrzések miatt szállították egy londoni magánkórházba, mivel egy hét alatt sem sikerült kigyógyulnia az influenzából. Az egykori miniszterelnök egy izombetegségben is szenved, amely korlátozza a mozgásban, ám amely "tökéletesen gyógyítható".

Az orvosok már megkezdték a vizsgálatokat, és amint meglesznek az eredmények "meghozzák a megfelelő döntést" - mondta Mark Thatcher.
Az influenza miatt Margaret Thatcher múlt csütörtökön lemondani kényszerült a 85. születésnapja alkalmából a miniszterelnöki rezidencián rendezett fogadást, amelyre közel 150 ember, barátok és egykori kollégák voltak hivatalosak. David Cameron jelenlegi kormányfő "mihamarabbi gyógyulást" kívánt ikonikus elődjének.

Miután Thatcher többször is agyvérzést kapott, orvosai 2002-ben azt tanácsolták neki, hogy mellőzze a nyilvános szereplést, ennek ellenére a hivatalos eseményeken továbbra is meg szokott jelenni. Lánya, Carol 2008-ban megjelent emlékirataiban azt írta, anyja hét éve nincs szellemi képességeinek teljes birtokában, ugyanis öregkori demenciában szenved.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában