Ország-világ

2011.04.29. 19:08

Kormánymegbízott: hagyják békén Gyöngyöspatát

Gyöngyöspata – A Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arra szólít fel minden politikai pártot, civil szervezetet és roma polgárjogi aktivistát, hogy hagyják békén Gyöngyöspatát.

Delmagyar.hu

[namelink name="Horváth László"] erről pénteki, Gyöngyöspatán megtartott sajtótájékoztatóján beszélt annak kapcsán, hogy értesülései szerint a Jobbikhoz, a Véderőhöz és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez köthető személyek szombaton Gyöngyöspatán akarják megrendezni az I. országos bátor magyar család találkozót.

Arról is értesült – tette hozzá –, hogy az Egri Főegyházmegye által szombatra Egerbe szervezett roma pasztorációt roma polgárjogi aktivisták demonstrációra kívánják felhasználni.

Horváth László hangsúlyozta: az elmúlt két éjszaka nyugodtan telt ugyan a településen, de egyes személyek és csoportosulások nem adták fel, hogy a feszült helyzetben folytassák a hisztériakeltést.

Ezzel összefüggésben mondta, hogy tudomása szerint már megérkezett a községi cigány kisebbségi önkormányzat számlájára a [namelink name="Gyurcsány Ferenc"] volt miniszterelnök által felajánlott egymillió forint, és ebből félmillió már a roma lakossághoz került.

„Erről a helyről is arra kérem Gyurcsány Ferencet nagyon határozottan, hogy ne dobálózzon a milliókkal. Az emberek közé dobott egymillió forint tovább növeli a feszültséget, csak elmélyíti a bajt, semmiképpen sem része a megoldásnak" – fogalmazott a kormánymegbízott.

Mint elmondta: az I. országos bátor magyar család találkozót a Facebookon szervezik a Jobbikhoz, a Véderőhöz és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez köthető személyek, „kalákában". Szombatra koncertet hirdetett Gyöngyöspatára a Farkasok elnevezésű nemzeti rock zenekar, amelynek vezetője szintén jobbikos politikus.

Ideje lenne, hogy a politikai erők végre törődjenek a gyöngyöspataiak nyugalmával is – tette hozzá Horváth László. Kérdésre válaszolva közölte, hogy információi szerint a Véderőhöz, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez és a Betyársereghez köthető személyek elhagyták Gyöngyöspatát.

Az MTI tudósítója a községbe vezető utakon fokozott rendőri ellenőrzést tapasztalt, még a településen áthaladó buszokat is megállították a rendőrök, és ellenőrizték az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában