a koronavírus-törvény kapcsán

2020.05.17. 12:10

Kovács Zoltán: az elmúlt tíz év legnagyobb álhírkampányának lehettünk tanúi

A magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, Kovács Zoltán interjút adott az amerikai konzervatív Breitbart News hírportál brit változatának, a Breitbart Londonnak.

Kiskunhalas, 2020. április 21. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórházban a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén 2020. április 21-én. Ezen a napon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára meglátogatta az intézményt és elmonda, hogy a két és fél hét alatt elkészülõ kiskunhalasi járványügyi mobil kórház egy olyan mérnöki és kivitelezési bravúr, amely igazolja, hogy ilyen rövid idõ alatt is lehet kiváló minõségû és felszereltségû kórházat építeni. MTI/Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

Az Origo arról ír, hogy Kovács Zoltán a londoni Breitbartnak nyilatkozva elmondta:

az elmúlt tíz év legnagyobb Magyarországgal kapcsolatos álhírkampányának lehettünk tanúi a koronavírus-törvény kapcsán.

A kormány erőfeszítései ellenére, ennek a politikai paletta szinte minden szegmensében volt, aki bedőlt, mi több a politikai haszonszerzés érdekében rájátszott − írta közösségi oldalán az államtitkár.

„A törvénynek is köszönhetően a magyarországi védekezés az egyik legsikeresebb az Európai Unión belül is. Ennek köszönhetően a törvény adta különleges jogköröket május végén vissza tudjuk adni az Országgyűlésnek”

– hangsúlyozta az államtitkár.

Kovács Zoltán kiemelte: reméli, hogy akiknek a világjárvány kellős közepén volt idejük és energiájuk, hogy a parlament felfüggesztésével, a sajtószabadság (sokadik) bedarálásával, és hasonló, minden alapot nélkülöző feltételezésekkel gyanúsítsák a magyar kormányzati apparátus,

most lesz érkezésük bocsánatot kérni Magyarországtól, a kormánytól és mindenekelőtt a magyar emberektől!

Az Orbán Viktort a járvány diktatúraépítésre való kihasználásával vádolóknak pedig talán illene egy extra kört futni a miniszterelnöknél is – fűzte hozzá.

Kovács Zoltán felhívta rá a figyelmet:

mostanra mindenki tisztán láthatja, hogy az Országgyűlést nem függesztették fel, a különleges intézkedések a járvány kezelésére korlátozódtak, és az Alaptörvény biztosította, hogy csak korlátozott ideig maradhasson fenn ez az állapot.

„A magyar demokrácia és jogállamiság köszönik szépen, jól vannak!” – nyomatékosította álláspontját a kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Borítókép: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórházban a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén 2020. április 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában