Újabb támadás a nyugati sajtóban

2020.09.29. 15:35

Kovács Zoltán helyretette a magyar miniszterelnököt rágalmazó német lapot

A Der Tagesspiegel cikke azt állította Orbán Viktorról, hogy ahelyett, hogy a hatékony védekezésre koncentrálna, ideológiai célok megvalósítására használja fel a vírus adta körülményeket.

Kondoros, 2020. szeptember 19. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkár beszédet mond az Ybl Miklós tervei alapján épült, neoreneszánsz stílusú Jézus szíve-kápolna újraszentelésén a kondorosi Batthyány-Geist-kastély kertjében 2020. szeptember 19-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A német Der Tagesspiegel múlt héten megjelent cikkére reagált keddi Facebook-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Judith Langowski és Jonas Bickelmann írása azzal vádolta meg Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy ahelyett, hogy a hatékony védekezésre koncentrálna, ideológiai célok megvalósítására használja fel a vírus okozta körülményeket.

Az államtitkár, mint posztjában írja, lehetőséget kért az újságtól egy válaszcikk közzétételére, de azt a választ kapta, hogy „erre most nincs lehetőség sem az online, sem a nyomtatott kiadásban”. A cikket jegyző egyik újságíró hozzátette, hogy legközelebb „szívesen” beszélget a magyar politikussal, ha újra foglalkoznak a témával.

Kovács Zoltán hozzáteszi, válaszcikkében felhívta volna a német lap olvasóinak figyelmét azokra a tényekre, amelyeket az újságírók cikkük megírása során figyelmen kívül hagytak. :

  • A magyar kormány soha nem kapott „korlátlan hatalmat”, a rendkívüli rendelkezések nem örökre szóltak, azok megszűntek, amint a vírushelyzet megengedte, és az Országgyűlés is úgy szavazott.
  • A koronavírus-törvénynek köszönhetően az egészségügy fel tudott készülni arra, hogy mindenki megkaphassa a megfelelő ellátást, ha elkapja a vírust. A rendelkezéseknek köszönhetően Magyarország a világ 25 legjobban védekező országa közé tartozik.
  • A nemzeti konzultáció is – amelyet több, mint 1,7 millió magyar töltött ki – megmutatta, hogy amellett, hogy a vírus elleni védekezés a legfőbb prioritás, az országot újra kell indítani.
  • Nem szabad csodálkozni azon, hogy a Magyarországgal kapcsolatos vita ennyire tényszerűen téves és szomorúan elfogult, ha az „újságírók” nem hajlandóak még meghallgatni sem a másik oldalt.
  • A Der Tagesspiegel cikk angol nyelven ide kattintva olvasható.

    Borítóképünkön Kovács Zoltán

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában