Illegális bevándorlás

2020.09.30. 06:44

Kövekkel dobálták meg a rendőröket a migránsok Röszkénél

Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

Mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél 2020. szeptember 30-án – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot. A migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbáltak meg a határkerítésre felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni. Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

Fotó: police.hu

A rendőrök három külföldit feltartóztattak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a mintegy negyven fős csoport erőszakos határátlépési kísérleteit pedig többször is megakadályozták.

A rendőröket kövekkel dobálták meg a migránsok
Fotó: police.hu

Az esettel összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában