Ország-világ

2012.04.06. 07:45

Kövér: ˝a Marsról nem lehet államfőt hoznunk˝

Kövér László szerint minden eddigi elnöknek volt valamilyen politikai kötődése.

MTI

Minden eddigi köztársasági elnöknek volt valamilyen politikai kötődése, úgy is fogalmazhatok: a Marsról nem lehet államfőt hoznunk - mondta a Magyar Hírlapban megjelent interjújában [namelink name="Kövér László"] házelnök.

Szerinte a köztársasági elnökkel szembeni elvárás, hogy meg tudja testesíteni a nemzet egységét. Felidézte: [namelink name="Göncz Árpád"], akit az SZDSZ ügyvivőjeként jelöltek elnöknek, vagy [namelink name="Szili Katalin"], az MSZP házelnöke – aki a szocialisták 2005-ös kiválasztottja volt – az MSZP szerint párttagként is képes volt erre.

"Most, a mi jelöltünkkel kapcsolatban persze pártkatonáznak" - fogalmazott.
Kövér László arról is beszélt, hogy nem ugyanaz a helyzet, mint 2010-ben, [namelink name="Schmitt Pál"] jelölésekor. Úgy fogalmazott: az akkori politikai helyzet és a mostani merőben különbözik egymástól, nem egy „Schmitt Pál kettőt" kell keresnünk, hanem olyan embert, aki a mostani szituációban a legjobb lenne.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e számítani a Fidesztől többes jelölésre, a házelnök azt mondta: "ahogy a pártelnökünket ismerem, ő nem az a fajta ember, aki ne tudná eldönteni, ki az a személy, akit április 16-án a Fidesz-frakciónak javasolni fog a posztra".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában