Ország-világ

2019.06.27. 22:48

Kövér László: a V4-ek nem a probléma, hanem a megoldás Európa számára

A visegrádi négyes együttműködés nem csupán működik, de mára megkerülhetetlenné is vált az európai uniós politikában - mondta az Országgyűlés elnöke.

MTI

A visegrádi országok nem a problémát, hanem a megoldást jelentik Európa számára - jelentette ki az Országgyűlés elnöke a visegrádi négyek (V4) parlamenti elnökeinek találkozója és a négy parlament labdarúgócsapatának tornája alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, a szlovákiai Poprádon.


[namelink name="Kövér László"] elmondta: a visegrádi négyes együttműködés nem csupán működik, de mára megkerülhetetlenné is vált az európai uniós politikában. Ehhez hosszú évek kitartó, következetes munkája kellett minden érintett kormány és házelnök részéről is - tette hozzá, megjegyezve, hogy Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia parlamentjeinek együttműködése hozzájárult az érintett országok kormányainak erőfeszítéseihez is.


Rámutatott: miközben a V4-es együttműködés kormányzati szinten is kiválóan működött, és remélhetőleg az EU új intézményi vezetőinek kiválasztásában is eredményes lesz, a visegrádi országoknak azt kell sugároznia, hogy "mi nem vagyunk egy problémás régió". Európa problémája Nyugaton van - fogalmazott a házelnök.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában