friss információk

2021.01.14. 12:49

Müller Cecília: lefele menő szakaszban vagyunk, a védelmi intézkedések rendkívül fontosak (videó)

A hétvégén folytatódik a Moderna-vakcinával a 100 fősnél nagyobb idősotthonokban az oltások beadása.

Budapest, 2020. június 17. Müller Cecília országos tisztifőorvos (k) beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Mellette Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa (b) és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezőek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertőzöttek számának. A 964 aktív fertőzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idős, krónikus betegségben szenvedő ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Kiss Róbert, a védekezésért felelős Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese ismertette az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseit. Az Origo összefoglalója szerint elmondta, 161 emberrel szemben intézkedtek, mert nem volt rajtuk maszk közterületen, illetve nyilvános helyen. Tegnap 336 személy ellen volt intézkedés kijárási tilalom megsértése miatt, két ember a kutyasétáltatás szabályait sértette meg.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos ismertette a csütörtök reggel közzétett, legfrissebb járványügyi adatokat. E szerint itthon 1926 újabb megbetegedést regisztráltak a hatóságok, amivel 347 636 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 118 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 11 066 főre emelkedett. A legidősebb áldozat 99 éves volt.

Magyarországon egy lefele menő szakaszban vagyunk, a védelmi intézkedések rendkívül fontosak

- mondta Müller. A kedvező számadatok a védelmi intézkedéseknek köszönhetőek. Közel duplája már a gyógyultak száma az aktív betegekhez képest.

20 304-en már meggyógyultak, és 116 266 aktív fertőzöttet tartanak számon. Jelenleg 4689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 344-en vannak lélegeztetőgépen.

Már 96 ezernél is több embert oltottak be a vírus elleni vakcinával

- emelte ki a tisztifőorvos.

Az oltóhelyek folyamatosan működnek, de csak annyi oltást tudnak beadni, amennyi érkezik. A hétvégén folytatódik a Moderna-vakcinával a 100 fősnél nagyobb idősotthonokban az oltások beadása.

Ma megjelent egy kormánydöntés arról, hogy az EU-s vakcina beszerzésén túl egyéb forrásokat is keres a kormány. Ezt a feladatot Szijjártó Péter miniszter kapta.

Hatékony, biztonságos vakcina beszerzése a cél

- mondta Müller Cecília. Kérte, hogy oltassák be magukat az emberek.

A közvetítést itt tudja megtekinteni:

Borítókép: Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában