Ország-világ

2012.03.19. 12:39

Közlekedési táblák a fémhulladék között

Közlekedési táblákat találtak a pénzügyőrök több mint két tonna hulladék között Keszthelyen.

MTI

Több mint két tonna fémhulladékot, s azok között közlekedési táblákat is találtak a pénzügyőrök Keszthelyen, egy magáningatlan ellenőrzése során - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága hétfőn az MTI-t.

[namelink name="Cséve Szabolcs"] sajtóreferens közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a napokban tartott ellenőrzéskor találtak rá a több mint két tonna, szétválogatott fémhulladékra. A helyszínen két ember éppen egy utánfutóra rakodott réz és alumínium hulladékokat, amelyek között két közúti jelzőtáblát is találtak az ellenőrök.

A keszthelyi ingatlan tulajdonosának nem volt fémkereskedelmi engedélye, ezért a pénzügyőrök közigazgatási eljárást indítottak. A hatóság azt is vizsgálja, hogy a telken tárolt holmik bűncselekményből származhatnak-e, de a két közúti jelzőtáblával kapcsolatban lopás gyanúja miatt már rendőrségi feljelentést tettek.

A sajtóreferens azt is hozzátette: a hatósági eljárás során a NAV a fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenység miatt bírságot szab ki, amelynek összege a szakértő által megállapított kár összegének a kétszerese.

Címkék#NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában