horvát földrengés

2021.01.26. 18:39

Lakókonténereket és építőanyagot visz a Katolikus Karitász Sziszekre

A felajánlott két lakókonténer fűthető, van bennük vizesblokk és konyha.

Lakókonténereket és építőanyagot visz a Katolikus Karitász a földrengés sújtotta közép-horvátországi Sziszekre.

A segélyszervezetnek az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a tízmillió forint értékű segélyszállítmány két lakókonténerből és 46 tonna vakolóhabarcsból áll, amely a családok otthonainak újjáépítését segíti majd.

A közleményben idézték Zagyva Richárdot, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettesét, aki a szervezet sajtótájékoztatóján elmondta, hogy napi kapcsolatban vannak a sziszeki karitász munkatársaival.

Szólt arról is, hogy a földrengésben megsérült házak újjáépítése több hónapig tart, mert az utórengések nehezítik a munkát. A családoknak ezért ideiglenes lakhatást kell biztosítani. A felajánlott két lakókonténer fűthető, van bennük vizesblokk és konyha. Az adományok szerdán érkeznek meg Horvátországba – tette hozzá az országos igazgatóhelyettes.

A Katolikus Karitász 1356-os adományvonalán hívásonként 500 Ft-tal, a karitasz.hu oldalon online lehet támogatni a horvátországi földrengés károsultjait.

December 28-án és 29-én két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot. A Petrinja és Sziszek közelében történt földmozgásoknak hét halálos áldozata és 28 sérültje van, az utórengések folyamatosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában