szerencsétlenség

2021.07.06. 06:14

Lángolt a tenger a Mexikói-öbölben, miután villám csapott egy megrongálódott vezetékbe

A helyszínre küldött tűzoltóhajóknak több mint öt óra alatt sikerült eloltaniuk a lángoló tengert.

Ritka események szerencsétlen láncolata miatt „égett a tenger” a minap a Mexikói-öbölben egy olajfúrótorony közelében: a viharban megrepedt egy tengerfenéki gázvezeték, a felszínre törő gázt pedig egy villámcsapás lángra lobbantotta – közölte hétfőn a Pemex mexikói állami olajipari vállalat.

A furcsa eset a hét végén történt, a helikopterről készített felvétel bejárta a világsajtót, egyes internetes portálok pedig úgy fogalmaztak, hogy a lávaszerűen fortyogó és lángoló tenger látványa olyan volt, mintha megnyílt volna a „pokol kapuja”.

A Pemex tájékoztatása szerint az erős, eső kíséretében érkezett vihar és villámlás miatt a múlt pénteken le kellett állítani a termelést a Ku-Maloob-Zaap olajmezőn. Az egyik fúrótorony közelében azonban egy víz alatti csőből kiszivárgott földgáz felgyülemlett a tengerfenéken, és amikor a felszínre tört, minden valószínűség szerint villámcsapás érte, és meggyulladt. A Pemex több tűzoltóhajót küldött a helyszínre, több mint öt óra alatt sikerült eloltaniuk a „lángoló tengert”.

Senkinek sem esett baja, és olaj sem került a tengerbe. A Pemex közölte, hogy vizsgálja a gázszivárgás okát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában