Ország-világ

2014.03.05. 06:53

Lassan halad a dohányzási tilalmat jelző táblák cseréje

A kormány tavaly februári határozatában szabványosított formátumú, öt nyelven szövegezett matricákat számos helyen még hétfőn sem rakták fel a falakra.

MTI

Feltölthetik a bírságkasszát a kormányhivatalok, ugyanis bár szombaton lejárt a "Tilos a dohányzás" és a "Dohányzásra kijelölt hely" feliratú táblák cseréjére szabott határidő, a kormány tavaly februári határozatában szabványosított formátumú, öt nyelven szövegezett matricákat számos helyen még hétfőn sem rakták fel a falakra - írja a Népszabadság.

A lap szerdai cikke szerint az akár két és fél millió forintos bírságok réme a legnagyobbakat sem ijesztette meg: késésben van a táblázással a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV párosa, számos Volán-társaság és a Budapest Airport Zrt. is.

A vasútállomásokon ugyanakkor feleslegesen "vadásznak" az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ellenőrei, mivel a MÁV "felmatricázta" az országot. A vasútnak összesen több mint 2 millió forintba került az átállás, az új táblákra 1 millió 350 ezer forintot, a matricákra 690 ezer forintot költött.

Címkék#dohányzás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában