Ország-világ

2012.08.30. 20:27

˝Lázár János elismerte, hogy az ügyészség politikai befolyás alatt áll˝

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Miniszterelnökséget vezető Lázár János elismerte, hogy az ügyészség politikai befolyás alatt áll.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Miniszterelnökséget vezető Lázár János elismerte, hogy az ügyészség politikai befolyás alatt áll.

A DK sajtóirodája ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a fideszes politikus az elszámoltatás eredményeit ismertető kormányzati sajtótájékoztatón arra a kérdésre, érkezett-e a kormányhoz Nyugat-Európából vagy az Egyesült Államokból olyan nyomás, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök ellen ne induljon eljárás, igennel válaszolt.

A Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki párt szerint Lázár János ezzel elismerte, hogy az ügyészség a Fidesz nyomására gyanúsít meg embereket és emel vádat ellenük, de leállítja a nyomozást és elveti a vádemelést, ha az ellentétes a kormánypárt érdekeivel.

A DK sajtóirodája szerint a sukorói telekcsere ügyében nem történt bűncselekmény, "és ha lesz független bíróság", azokat is felmentik, akiket megvádoltak. A telekcsere ügyében az ügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette a Gyurcsány Ferenccel szemben hivatali visszaélés gyanújával indult nyomozást, vádat emelt azonban Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója, Császy Zsolt korábbi értékesítési igazgató, Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkára, továbbá egy értékbecslő és egy ügyvéd ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában