Ország-világ

2015.01.23. 15:48

Lázár versenyképes ajánlata

Földeák - Központi támogatással megvalósuló idei beruházásairól beszélt pénteken Földeákon 5 Makó környéki település polgármestere Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, térségi parlamenti képviselő társaságában. Lázár azt mondta, a kormány szeretné a helyi infrastruktúra fejlesztésével versenyképessé tenni a hátrányos térségek kistelepüléseit.

Munkatársunktól

A sajtótájékoztatón a földeáki Hajnal Gábor az iskola 120 milliós felújításáról beszélt, a magyarcsanádi [namelink name="Farkas János"] a kultúrház és az orvosi rendelő 110 milliós bővítését emelte ki, maroslelei kollégájuk, [namelink name="Martonosi György"] pedig az iskolai konyha 90 milliós felújítását nevezte a legfontosabb idei beruházásnak.

Apátfalva sportcsarnokot épít a múlt év végén kapott 150 millióból – jelezte [namelink name="Szekeres Ferenc"], [namelink name="Csjenyik Zoltán"] Csanádalbertiről pedig arra büszke, hogy 170 év után lesz közösségi ház a faluban 140 milliós beruházással. Többen beszéltek új térfigyelő kamerák telepítéséről, illetve az értékteremtő közmunkaprogram folytatásáról, megerősítéséről.

[namelink name="Lázár János"], a térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, noha az ország hátrányos helyzetű keleti térségeiben nem lehet versenyezni a nyugat-európai, sőt a nyugat-dunántúli munkabérekkel sem, az életminőség ezeken a településeken is jelentősen javulhat annak köszönhetően, hogy a kormány támogatja az itteni infrastruktúra fejlesztését. Ez versenyképes ajánlatot, a települések megtartó erejének növelését jelenti. Hozzátette: a járás mind a 19 önkormányzatával sikerült ennek érdekében pártpolitikától mentes, korrekt együttműködést kialakítani.

– Fontos a munkahely, de az is, milyen egy településen az óvoda, az iskola, az egészségügyi és a szociális ellátás, a közösségi élet – hangsúlyozta. Kifejtette, a most kezdődő uniós költségvetési ciklus legfontosabb célja, hogy az ország hátrányos helyzetben lévő településein a kis- és közepes vállalkozások támogatásával munkahelyek jöjjenek létre. A helyi hagyományok és az elsősorban mezőgazdaságból élő települések adottságai miatt a térségben komoly lehetőségek rejlenek az élelmiszeripar és a feldolgozóipar fejlesztésében – közölte a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában