Ország-világ

2011.04.05. 22:01

Legkevesebb hét ember halált okozták a szélviharok

Egyesült Államok - Legkevesebb 7 ember halálát okozták az Egyesült Államok déli részén hétfőn és kedden átsöpörő szélviharok.

Georgiában egy kidőlő fa hétfőn egy 28 éves apát és 4 éves kisfiát az otthonában nyomta agyon. Mindketten aludtak. Az anya és a házaspár másik, 3 éves gyermeke megmenekült.

Egy férfi holttestét a lakókocsija roncsai alól húzták ki, további három ember halálát az autójukra vagy az útra zuhanó fa okozta, egy 87 éves férfi pedig egy leszakadó elektromos vezeték miatt kapott halálos áramütést.

Kentucky állam nyugati részén egy üzem hét dolgozója szenvedett könnyebb sérüléseket egy tornádó okozta pusztításban.

Georgiában, Mississippiben, Alabamában, Kentuckyban, Tennessee-ben, valamint az Észak- és Dél-Karolinában a tomboló vihar számos helyen fákat csavart ki gyökerestől. Az ítéletidőben százezrek maradtak áramellátás nélkül.

A térségből összesen mintegy 20 lehetséges tornádót jelentettek. A szél sebessége több helyen elérte az óránkénti 80 kilométert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában