Ország-világ

2007.12.29. 11:51

Legtöbbször Kósa Lajos hiányzott a parlamentből

A jelenlegi 385 parlamenti képviselő egyike sem volt ott az összes szavazáson az őszi és a rendkívüli téli ülésszak alatt; legtöbbször a fideszes Kósa Lajos hiányzott - derül ki az Országgyűlés adataiból, amelyekről az MTI számolt be.

Az őszi ülésszak kezdetétől az év végéig 1798 szavazás volt a parlamentben, majdnem húsz százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Arányaiban a szocialista frakcióból hiányoztak a legkevesebben: a képviselőcsoport 190 tagja közül 99 képviselő ott volt a szavazások több mint 95 százalékán. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök hasonló mértékben volt aktív a szavazásokon: előbbi a voksolások 66,18, utóbbi 62,12 százalékán nyomott gombot.

Az MSZP képviselőcsoportjából Szántó János hiányzott a legtöbbet, aki betegsége miatt a szavazások kevesebb mint 40 százalékán vett csak részt. A Fidesz képviselői közül Zsigó Róbert volt ott a legtöbb szavazáson, 97,55 százalékos teljesítménnyel. A legtöbb voksolásról Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hiányzott, aki mindössze 197-szer nyomott gombot, vagyis mindössze a szavazások 10 százalékán volt ott a parlamentben. A 141 fős Fidesz-frakcióból 11 képviselő volt ott szavazások több mint 95 százalékán.

Az Országgyűlés adatai szerint az SZDSZ-ből Hankó Faragó Miklós voksolt a legtöbbször, 1761 szavazáson volt ott. A szabad demokraták közül a legtöbbet Magyar Bálint hiányzott, a szavazások harminc százalékán nem nyomott gombot. A KDNP-frakció legaktívabb szavazója Básthy Tamás, aki 62 szavazáson nem volt ott, így 96,5 százalékos részvételt ért el. A 23 tagú képviselőcsoportból még ketten voltak ott a szavazások 95 százalékán. A képviselőcsoportból a legtöbbet Simicskó István hiányzott.

Az MDF képviselői közül Hock Zoltán nyomott gombot a legtöbbször, a szavazások majdnem 91 százalékán ott volt. A legtöbbször [namelink name="Dávid Ibolya"] pártelnök maradt távol, a voksolások alig több mint a felén volt jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában