Ország-világ

2015.05.10. 15:38

Lemondatná a botrányba keveredett paralimpiai vezetőket a Jobbik

Kiderült ugyanis, hogy Deutsch Tamás javaslatára a testület 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást juttatott Gömöri Zsoltnak hitele végtörlesztésére.

A Jobbik lemondásra szólítja fel Deutsch Tamást, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) alelnökét, Gömöri Zsoltot, a szervezet elnökét, valamint a MPB elnökségét miután, kiderült, hogy Deutsch Tamás javaslatára a testület 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást juttatott Gömöri Zsoltnak hitele végtörlesztésére.

A Jobbik szerint ez a döntés gusztustalan és etikátlan, hiszen nehéz körülmények között, fogyatékossággal élő sportolók pénzét osztották el egymás között – közölte az MPB-nek is otthont adó Magyar Sport Háza előtt tartott sajtótájékoztatón Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus idézte Gömöri Zsoltnak egy közelmúltban tett sajtónyilatkozatát, amely szerint a méltatlanul alacsony támogatás következtében napi megélhetési gondokkal küzdenek világklasszis paralimpikonok.

Szilágyi szerint Gömöri Zsolt arra hivatkozott, hogy nagyon nehéz helyzetben volt ebben az időszakban. "Annyira volt nehéz helyzetben, hogy ebben az évben 17 millió forintot kapott az olimpiai részvétel után" - mondta, hozzátéve: ha ehhez hozzáadjuk a 3 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, illetve a fizetését és az egyéb juttatásokat, csak az ő személyére magasabb összeg jön ki, mint az összes paralimpikon egész éves támogatási kerete.

"Már megszoktuk, hogy a fideszes politikusok és haverjaik egymás között szétosztogatják a vagyonokat, de úgy érzem, ennél már nincs lejjebb, amikor olyan emberektől és sportolóktól veszik el a pénzt, akiknek nem 100, de 200-300 százalékot kell teljesíteniük az életben azért, hogy ilyen sikereket érjenek el" - mondta Szilágyi György.

A kifizetést csak a szövetség közgyűlése engedélyezhette volna, ám ilyen határozatot nem találtak. Amennyiben valóban nem született ilyen közgyűlési döntés, akkor a juttatás törvényessége is kétséges - jelentette ki a jobbikos politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában