Hallgassa élőben!

Lemondott a kanadai vezérkari főnök, akit szexuális zaklatással vádolnak

Benyújtotta lemondását Art McDonald tengernagy, kanadai vezérkari főnök egy hónappal azután, hogy beiktatták tisztségébe, miután a védelmi minisztérium közölte: vizsgálatot indítottak ellene helytelen szexuális magatartás vádja miatt.

Ez a második alkalom kicsivel több mint egy hónapon belül, hogy a kanadai vezérkari főnököt szexuális természetű vádak miatt le kellett váltani.

Harjit Sajjan kanadai védelmi miniszter egy közleményben megerősítette, hogy a tengernagyot a hadsereg nyomozói kikérdezték, McDonald pedig önként mondott le, miközben a vizsgálat folytatódik. Bár Sajjan nem részletezte a vádakat, jelezte: komolyan veszik az ügyet, és határozott döntéseket hoznak az ilyen jellegű vádakat illetően, rangtól és pozíciótól függetlenül.

A CBC kanadai közszolgálati műsorszolgáltató szerint a McDonald ellen felhozott vádak egy 2010-ben, a HMCS Montreal nevű hadihajón egy tengerészgyalogosnővel szemben elkövetett incidensre vonatkoznak. McDonald kapitány, a nő pedig a beosztottja volt – tette hozzá a CBC.

McDonald kicsivel több mint egy hónapja váltotta Jonathan Vance előző vezérkari főnököt, akinek azt követően kellett lemondania, hogy azzal vádolták meg: szexuális kapcsolatot folytat egy beosztottjával. A magát ártatlannak valló Vance esetében azt a híresztelést is vizsgálják, hogy szexuális jellegű e-maileket küldött egy másik nőnek.

A kanadai védelmi miniszter Wayne Eyre altábornagyot nevezte ki ügyvivő vezérkari főnöknek.

Hozzászólások

Hétfőtől sűrített ütemes menetrend lép életbe SZKT-nál
A folyamatosan növekvő utasforgalom kiszolgálásának érdekében április 19-től minden vonalon sűrített ütemes menetrend lép életbe.
Ma 12 éve bukott meg Gyurcsány Ferenc kormánya (videó)
Most sokkal nagyobb tapsot kapna, ha távozna a közéletből – írta Kocsis Máté.
Enyhén erjedt görög gyümölcskonzervre figyelmeztet a Nébih
A terméket az Engelan-Hellas Kft. forgalmazza, és a Tesco, a Spar, valamint az Auchan árusította.
Olaszországban több régióban elfogyott a vakcinatartalék
A sajtó szerint a vakcinák miatti bizonytalanság és az oltóanyag hiánya „megbénította” az eddig is lassú oltási programot.
Meglepő funkciója lesz, felújítják a volt Rákóczi-iskolát Kisteleken
15 éve áll üresen az élet.
Kirúgatnák a békés tüntetők mellett kiálló professzort az egyetemről
Annyit írt le egy esszében, hogy a capitoliumi demonstrálók között olyanok is voltak, akik erőszak nélkül csak a választási rendszer problémáira akarták felhívni a figyelmet.