Ausztria

2021.12.02. 19:07

Lemondott Alexander Schallenberg kancellár

Médiaértesülések szerint a jelenlegi belügyminiszter, Karl Nehammer lehet az ideiglenes osztrák kancellár utódja.

Néhány órával azután, hogy Sebastian Kurz volt osztrák kancellár bejelentette, teljesen visszavonul a politikától, utódja, Alexander Schallenberg lemondott posztjáról – írja az osztrák Exxpress hírportál cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet.

Schallenberg alig két hónappal korábban, október 11-én lépett hivatalba, azt követően, hogy elődje, Sebastian Kurz ugyancsak egy korrupciós botrány kirobbanása miatt önszántából távozott a kancellári székből.

Schallenberg a lemondását bejelentő közleményében azt írta, hogy nem áll szándékában és sosem állt szándékában átvenni az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét, azonban határozott álláspontja, hogy a kancellári posztot, illetve az Ausztriában legtöbb szavazatot szerzett párt vezetését is ugyanannak az embernek kell átvennie, méghozzá minél gyorsabban.

A Spiegel arról ír, hogy médiaértesülések szerint a jelenlegi belügyminiszter, Karl Nehammer lehet esélyes mindkét posztra – az ÖVP elnöksége pénteken ülésezik.

Borítóképünkön Alexander Schallenberg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában