Ország-világ

2009.03.16. 11:30

Lemondott az MDF Budapesti Választmányának elnöke

Lemondott az MDF Budapesti Választmányának elnöki posztjáról Porkoláb Mátyás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az ellenzéki politikus hétfői közleményében.

Porkoláb leszögezi: országos méretű vitát váltott ki a pártvezetés döntése az EP-listáról és Bokros Lajos személyéről. A választmány leköszönő elnöke ugyanakkor etikátlannak és károsnak tartja a hirtelen "megvilágosodott" pártvezetők magatartását is, akik a pozícióharc érdekében használják fel és használják ki a zavart, hiszen voltak már nagy kérdőjelek és döntések, azonban korábban sem voltak partnerek abban, hogy elősegítsék a helyzetértékelést és mindenki számára elfogadható megoldást találjanak a tagságot nyomasztó kérdésekre.

Miután az MDF Országos Választmány úgy döntött, hogy Bokros Lajos vezeti a párt EP-listáját, előbb Csáky András lépett ki a pártból és jelentette be, hogy kilép az MDF frakciójából, majd Hock Zoltán mondott le elnökségi tagságáról, Pettkó András pedig kilépett a párt EP-választási kampánystábjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában