lebukás

2019.10.14. 09:38

Lengyel kisteherautóban találtak 37 milliót érő hamis parfümöt

A jármű csak 2 raklap árut szállított. A sofőr nem tudta megmondani, mi a rakomány, ezért a jármű átvizsgálása mellett döntöttek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy lengyel kisteherautó rakterében 37 millió forint értékű hamis parfümöt találtak az M1-es autópályán a napokban – közölte a szervezet Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága hétfőn.

Simoni Márton vámszakmai sajtóreferens tájékoztatása szerint a jármű csak 2 raklap árut szállított. A sofőr nem tudta megmondani, mi a rakomány, ezért a jármű átvizsgálása mellett döntöttek.

A szállítmány felbontása után kiderült, hogy a raklapok több mint kétezer üveg különféle márkajelzésű parfümöt rejtenek. A kiérkező szakértő megállapította, hogy az illatszerek hamisítványok. A NAV munkatársai a parfümöket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában