Nem jogerős

2020.10.27. 14:57

Letartóztatták a migránsokat szállító lengyel embercsempészt

Nem jogerősen egy hónapra letartóztatta a Veszprémi Járásbíróság azt a lengyel embercsempészt, aki tizenegy migránst szállított egy kisbuszban szombaton – közölte a Veszprém megyei főügyész kedden.

Orbán György a közleményében azt írta, hogy a gyanú szerint a 28 éves férfi Baja környékén egy Lengyelországban bérelt kisbuszba vette fel a magukat szír állampolgároknak valló migránsokat, akik illegálisan, csónakkal lépték át a szerb-magyar határt, hogy Ausztriába, Németországba jussanak.

A férfi Ausztriáig szállította volna őket, de a rendőrök a 8-as főút Várpalota-Inota melletti szakaszán feltartóztatták a kisbuszt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a lengyel sofőrt, és több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A Veszprémi Járási Ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta, amelyet a bíróság a szökés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelt olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában