Ország-világ

2016.09.02. 16:08

Lett hatóságok vietnami migránsok újabb csoportját vették őrizetbe az orosz határon

Illegális bevándorlókat vettek őrizetbe Aluksne közelében a lett-orosz határon péntekre virradóra, a tízfős vietnami csoportot egy orosz állampolgár kísérte, aki ellen a lett határőrök kénytelenek voltak fegyvert használni, megsebesítve a férfit.

A határőrség szerint az illegális határátlépés nyomait csütörtökön fedezték fel a lett-orosz határon, majd az illegális bevándorlók nyomába eredtek a hatóságok, aminek eredményeképpen őrizetbe vették a tízfős vietnami csoportot.


"Az orosz állampolgár nem tett eleget a határőrök felszólításának, őrizetbe vételekor aktív ellenállást tanúsított, és szökni próbált. A határőrök az elkövető feltartóztatásának érdekében kénytelenek voltak szolgálati fegyverüket használni. Ennek következtében a férfi a lábán megsebesült" - közölte a lett hatóság.


A határőrség szerint egyre gyakrabban tapasztalnak ellenállást az illegális bevándorlók részéről, aminek következtében őrizetbe vételkor az idén néhány esetben szolgálati kutyákat is bevetettek. Lett határőrök viszont most használták első alkalommal szolgálati fegyverüket illegális bevándorlókkal szemben.


Az év eleje óta Lettországban 283 migránst és 36 embercsempészt vettek őrizetbe a hatóságok.

Címkék#Lettország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában