Lezárult a művésztábor Sarródon

Befejeződött tegnap a tizenötödik Ferenczi József Nemzetközi Művésztábor Sarródon. A zárásra kiállítást rendeztek a résztvevők alkotásaiból, melyeket megvásárolhatott a közönség.

Tegnap ünnepélyesen befejeződött Sarródon az a művésztábor, amelyet évente a Fertő-part egykori festőművésze, Ferenczi József tiszteletére rendeznek meg. Rujavecné Ferenczi Katalin főszervező elmondta, a rendszeresen visszatérő látogatók mellett új érdeklődők is érkeztek a tíznapos táborra. – Két kitűnő szakmai programunk volt a legnépszerűbb, az egyik a Fejér Zoltán festőművész vezette képzőművészeti képzés, a másik pedig Pósa Ede pasztelloktatása – mondta el Katalin. – Újdonságként idén drótháló segítségével is készíthettek különböző alkotásokat a táborozók, Czanik Ferenc festőművésztől pedig az akvarellezés különböző technikáit sajátíthatták el. Ezenkívül szabadtéri munka és szabadidős programok is színesítették a programot. A világörökség magyar és osztrák falvait jártuk végig, Bécsben pedig a belvárost, illetve tárlatokat tekintettünk meg.
Rujavecné Ferenczi Katalin hozzátette, a szakmai fejlődésen kívül jó baráti kapcsolatok kialakulására is lehetőséget nyújtott a tábor.