Ország-világ

2011.08.27. 15:30

Líbia: a felkelők ellenőrzik a tripoli repülőteret

Bár a város környékén vannak még ellenállási gócok, de a líbiai felkelők - saját szombati beszámolójuk szerint - "teljes egészében" ellenőrzik az ország fővárosa, Tripoli repülőterét.

Előző nap tüzérségi lövedékek és rakéták csapódtak be a légikikötő betonjába, három polgári repülőgépet tönkretéve, és kárt téve még továbbiakban.

Basír at-Tajjibi, a repülőteret ellenőrző fegyveresek parancsnoka azt mondta, hogy alakulatai három fronton próbálják megtisztítani a Moammer Kadhafi ezredeshez hű erők kezén lévő szektorokat. Kafr ben Girsirbe, a repülőtértől két kilométerre tette a parancsnok az ellenállási gócokat, azt hangoztatva, hogy nincs belőlük sok.

Elmondása szerint a Kadhafi-párti erők kimondottan a repülőgépeket vették célba pénteki támadásaikkor. Egy másik felkelő szerint Kafr ben Girsirben sok az orvlövész, és változatlanul ők okozzák a fő problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában