Lóvásár és ügetőverseny

Régi terveiket megvalósítva, hagyományteremtő szándékkal ló- és hobbiállatvásárt, illetve tartozék- és szerszámbörzét rendez a hétvégén a levéli Hóka Lovas Klub.

A Hóka Lovas Klub október 1-jén, szombaton reggel 8 órától a levéli sportpályán várja mindazokat, akik lovuknak, kutyájuknak, haszon- vagy hobbiállatuknak szeretnének új gazdát találni, esetleg eladnák kinőtt lovaglócsizmájukat, feleslegessé vált lószerszámukat, nyergüket vagy egyéb felszerelésüket.
A klub szintén egy régi hagyományt szeretne feleleveníteni a vásárral egy időben rendezendő ügető-kocsiversennyel. A történetírások szerint az 1900-as évek elején a Gazdasági Egylet évenként jutalomdíjazást tartott a tenyésztők között, hogy buzdítsa őket a jobb lóállomány tenyésztésére. 1912-ben az egylet két helyen díjazott: október 6-án Mosonszentjánoson, október 13-án Magyaróváron. Utóbbi rendezvény egy tenyészszemléből és egy ügető-kocsiversenyből állt. A kocsiversenyben kisgazdák vehettek részt kétfogatú gazdasági kocsikkal. A versenypályát Magyar-

óvártól Levélig és vissza az országúton zászlókkal jelölték. Ezt a versenyt szeretné a lovasklub „újraéleszteni”. A résztvevőknek Levélről Mosonmagyaróvárra és vissza kell a távot teljesíteniük. A versenyzők négy kategóriában indulhatnak: nehéz és könnyű kocsi, egy, illetve két lóval. A verseny délután 2 órakor kezdődik.
A lóvásárral és a fogatversennyel kapcsolatban további információ kérhető Nagy Attilától a 229-153-as telefonszámon.