Ország-világ

2012.08.25. 22:57

Lövöldözés az Empire State Buildingnél: a rendőrök golyóitól sebesült meg a 9 járókelő

Mind a kilenc járókelőt két olyan rendőr sebesítette meg, akik korábban soha nem sütötték el fegyverüket szolgálatban.

MTI

Mind a kilenc járókelőt két olyan rendőr sebesítette meg pénteken New Yorkban az Empire State Building közelében történt lövöldözés során, akik korábban soha nem sütötték el fegyverüket szolgálatban - közölték a hatóságok szombaton.

Craig Matthews hétszer, Robert Sinishtaj pedig kilencszer lőtt egy ámokfutóra, Jeffrey Johnsonra a péntek reggeli csúcsforgalomban a turisták által sűrűn látogatott városrészben. Johnson előzőleg lelőtte egyik volt kollégáját, majd az Empire State Building előtt szolgálatot teljesítő rendőrökre emelte a fegyverét.

A férfit egy éve bocsátották el munkahelyéről, emiatt kezdett ámokfutásba egykori munkaadója előtt a 33. utcában helyi idő szerint reggel kilenc óra után három perccel egy pisztollyal. Ezt követően az Empire State Building irányába indult, ahol tűzharcba keveredett az épület előtt szolgálatot teljesítő rendőrökkel, akik agyonlőtték.

A ballisztikai tesztek és más bizonyítékok szerint "úgy tűnik, hogy a lövöldözésben megsebesült kilenc járókelőt a két rendőr által kilőtt golyók találták el" - mondta Raymond Kelly New York-i rendőrfőnök szombaton.
A biztonsági kamera felvételei szerint a két rendőrnek pillanatnyi ideje volt, hogy reagáljon, amikor Johnson megfordult és rájuk szegezte a fegyverét. A szembenállás mindössze nyolc másodpercig tartott. A rendőrök, akik kéznyújtásnyira álltak Johnsontól, szinte azonnal tüzelni kezdtek.

A tizenhat lövés - az eltévedt vagy gellert kapott golyók - kilenc járókelőt sebesített meg. Egyikük sebesülése sem volt életveszélyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában