Ország-világ

2019.04.03. 00:45

Ma van az autizmus világnapja: a Szabadság-szobor is kékké vált

Milliókat érint a világon az autizmus spektrumzavar. Erre hívják fel a figyelmet április 2-án.

2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrumzavarra. Az ENSZ-határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban – olvasható az Autisták Országos Szövetségének honlapján.


Mint ismertetik: az autizmus olyan állapot vagy másképpen fogyatékosság, mely eltérő fejlődéshez vezet. Az autizmus spektrumzavar kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van.


A tudomány pillanatnyi állása szerint nem gyógyítható, létezik azonban sokféle fejlesztési mód, amivel az autista emberek élete megkönnyíthető, képességeik pedig fejleszthetőek – fogalmaz az ismertető.


Mint az összeállításból kiderül: minden századik emberből egy autizmus spektrum zavarban érintett. Ma Magyarországon minimum 100.000 autista személy él.

 

Ma van az autizmus világnapja: a Szabadság-szobor is kékké vált




 

Címkék#autizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában