Ország-világ

2017.07.31. 22:49

Macron francia elnök kampánystábjának levelezését tette közzé a WikiLeaks

Az illetéktelen kezekbe került elektronikus levelezés eredetileg májusban, a francia elnökválasztás második fordulója előtti napon került ki ömlesztve a világhálóra, de végül nem volt hatással a szavazás kimenetelére.

Rendszerezett adatbázis formájában közzétette az interneten a WikiLeaks azt a több mint 21 ezer emailt, amely Emmanuel Macron francia elnök választási kampánystábjának kulcsfontosságú szereplőihez köthető  - jelentette be hétfőn a kiszivárogtató portál.


Az illetéktelen kezekbe került elektronikus levelezés eredetileg májusban, a francia elnökválasztás második fordulója előtti napon került ki ömlesztve a világhálóra, de végül nem volt hatással a szavazás kimenetelére. Macron stábja akkor azt közölte, hogy "nagyszabású és összehangolt" hackertámadás célpontjává váltak.


Az államfő mozgalma, a Köztársaság lendületben (LREM) hétfőn közölte, hogy a most megjelent, bárki számára könnyedén kutatható adatbázis minden jel szerint megegyezik a választás előtt kiszivárogtatott emailek tömegével, és arra figyelmeztetett, hogy a valódi dokumentumok között hamis iratok is felbukkannak.


Francia napilapok, amelyek annak idején átvizsgálták a kiszivárogtatott levelezés tartalmát, nem tudtak semmiféle botrányos részletről beszámolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában