Hallgassa élőben!

Madonna filmje nyerte a legrosszabbaknak járó Arany Málnát

Az Oscar-ceremónia előtti napon osztották ki a legrosszabb filmes produkciókért járó Arany Málna-díjakat, melyekből Madonna filmjének, a Swept Awaynek ötöt is sikerült begyűjtenie.
Az Arany Málna díj

Guy Ritchie valószínűleg már átkozza azt a napot, amikor úgy döntött, remake-et készít Lina Wertmuller olasz rendező klasszikus alkotásából, amely egy hajótörést szenvedett úriasszony és jachtja kommunista szakácsa történetét beszéli el.

A filmről lesújtó véleményük volt mind a kritikusoknak, mind a nézőknek, megbukott anyagilag is (az amerikai mozikban még 600.000 dollárt sem hozott), és most a legrosszabb filmekre specializálódó Arany Málna Alapítvány 563 tagja is elverte rajta a port: 23. éves díjkiosztójukon nemcsak a legrosszabb film díját adományozták Ritchie művének, de a film a legrosszabb remake címét is elnyerte, akárcsak Madonna a legrosszabb színésznőjét, Ritchie a legrosszabb rendezőjét, Madonna és szereplőtársa, Adriano Giannini pedig a legrosszabb párét.

Madonnát egyébként most választották ötödszörre a legrosszabb színésznőnek, ám a kétes dicsőségben osztoznia kellett egy másik énekesnővel, Britney Spearsszel, akinek debütáló műve az Álmok útján talán nem véletlenül kezdődik egy olyan jelenettel, amelyben alsóneműben Madonna „Open Your Heart” című dalára táncol.

Spears a díjkiosztót nem úszta meg ennyivel: övé lett a legrosszabb eredeti betétdal díja is az „I’m Not a Girl, Not Yet a Woman”-nel, míg Madonnát a legrosszabb női mellékszereplő díjával is megbüntették néhány perces felbukkanásáért a Halj meg máskor!-ban.

Arany Málnában részesült Roberto Benigni is a Pinocchióért, George Lucas a Star Wars – II. rész – A klónok támadása forgatókönyvéért, valamint az Anakin Skywalkert játszó Hayden Christensen, aki a legrosszabb férfi mellékszereplő kategóriában múlta alul a többi jelöltet.

Futács Márkó győztes góllal mutatkozott be az Olimpija Ljubljanában
A középcsatár végigjátszotta a meccset, amelynek 53. percében volt eredményes.
Ferenc pápa szerint a terrorizmus mindenki számára vereséget jelent
Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrorista támadások kapcsán.
Rabszolgákat tartott az enyingi pár: éheztek, a lovakkal aludtak, a fogaikat is kiütötték
Az enyingi páros éheztette és bántalmazta foglyait, akiknek egész nap dolgozniuk kellett, embertelen körülmények között éltek.
Ég a négycsillagos Borostyán Med Hotel – már a teljes tetőszerkezet megsemmisült
Nyolcvanöt ember elhagyta az épületet.
Sebestyén Péter ötödikként zárt Argentínában
A világbajnokság záróhétvégéjét egy hónap múlva rendezik Indonéziában.
Dobrev Klára elismerte vereségét
Lényegében eldőlt, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt-aspiránsok háziversenyét Márki-Zay Péter nyerte meg.